Weg met de RobotGrasMaaier!

Daar waar het gras gemillimeterd is en blijft, geen bloem meer een kans krijgt en de rijbanen zichtbaar zijn, hier heerst de RobotGrasMaaier. Niet zelden op percelen van duizenden (!) vierkante meters. Vierkante meters waar ook herderstasje, klaproos, rode bes, faselia, klaver, boterbloem, pinksterbloem, madelief en weet ik wat al niet hadden kunnen groeien.

Kans op overleving voor bloemen en insecten is dan vrijwel nul

Terwijl een te drukke tijd vroeger nog wel eens de redding was voor bloemen en insecten, houdt de computer het maaischema tegenwoordig strak aan. Een heel klein overlevingskansje ontstaat bij een kapotte accu of een computerstoring, maar de kans op overleven wordt nu vrijwel nul.

De scherpe messen zijn een slachtmachine voor egels

Egel in robotmaaierEen ander groot probleem is dat steeds meer egels doodgaan door de messen van een RobotGrasMaaier. Egels raken gewond door de scherpe messen van de machine. Egelverzorgers die al lang in het vak zitten zien een toename van ernstige verwondingen op de rug. Vooral jonge egeltjes raken gewond door de machines die vaak ’s nachts aanstaan. De baby’s zijn niet snel genoeg om te ontkomen aan de machine, waardoor ze volledig worden weggemaaid. Lees in het artikel ‘Steeds meer egels dood door robotgrasmaaier’ van RTL Nieuws meer over waarom je de grasmaaier in ieder geval nooit ’s nachts aan moet zetten. Ook moet je oppassen als je hem overdag aanzet. Zitten er geen dieren onder?

Beheers uw beheerszucht en gun wat ruimte aan de natuur

Daarom de oproep: mensen, beheers uw beheerszucht! Gun ook wat ruimte aan de dieren, de bloemetjes en de bijtjes, en zodoende uiteindelijk aan uzelf. Mocht u uw huwelijk met de RobotGrasMaaier niet willen verbreken, perk hem dan wat in. Laat ons een mooie tekening maken voor uw tuin, met prachtig strakke cirkels vol leven waar uw RobotGrasMaaier dan overdag fijn omheen kan sinussen.

Zoeken