Ontdek met de cameraval: wat leeft er in jouw tuin?

Heb je dat ook wel eens, dat je een gat in je tuin ziet en je afvraagt of het een holletje is? En wat daar dan woont? Of dat je aan uitgewaaierd blad ziet dat er een gast is geweest, maar niet weet welke? En dat hij zelfs nog poepjes of haar heeft achtergelaten, wat je niet weet te determineren, maar het je wel heel nieuwsgierig maakt? Dan is een cameraval iets voor jou!

Foto’s van alles dat beweegt

Met het project Wild in je Achtertuin willen we in zoveel mogelijk tuinen camera’s plaatsen, die zichtbaar maken welke bijzondere bezoekers er in die tuinen leven. Een cameraval maakt foto’s van alles wat beweegt. Zo ontdek je vast veel nieuwe diersoorten en besef je wat er allemaal leeft op enkele vierkante meters. Je leert over de verborgen schatten van je tuin, en ondertussen kunnen de dieren er baat bij hebben dat jij dat inzicht krijgt.

Want als je weet wat voor dieren er leven, kun je ze ook een handje helpen. Bijvoorbeeld door een doorgang in de schutting te maken, door bladerhoekjes te koesteren of drinkwater aan te bieden. Fijn voor soorten als egels, marters en eekhoorns.

Cameraval lenen

Als het project start kun je van ons een cameraval lenen. Je kunt daarvoor nu al je belangstelling kenbaar maken, ga naar het aanmeldformulier.  Wij gaan in de tussentijd op zoek naar (verdere) financiering van het project. Je kan ook zelf al aan de slag gaan en een camera aanschaffen bij Wildlife monitoring solutions. Dan zijn we nog steeds benieuwd naar de beelden van jouw tuin, die willen we gebruiken voor een wetenschappelijk onderzoek. Ook kunnen we dan helpen met uitzoeken wat er op de beelden te zien is.

Meld je dus aan als je interesse hebt om mee te doen met het project.

Foto: Mark Zekhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoek